Lara blogja

2017\02\16

da vinci's demons

no words needed.da-vincis-demons-promo.jpg

2017\02\14

Szeretetéhség

Először nem erről szólt volna a poszt, de elolvasva egy többgyermekes anya kommentjét egy lassan tíz éves bejegyzésemnél, ráébresztett, hogy sokkal többről is szólhatna ez a poszt. Csak röviden leírnám, hogy szerintem, miért nehéz kilépni a mérgező kapcsolatokból. Miért vagyunk hajlamosak olyan ember után futni, aki nem szeret bennünket eléggé ahhoz, hogy hűséges legyen? Hogy ott legyen számunkra.

És elég egyszerű a válasz. Szeretetéhség. Egy szimpla emberi szükséglet. Senki nem akar egyedül lenni. És ez természetes. Lehet egyedül, kiegyensúlyozottan és büszkén bizonygatni, hogy nincs szükségünk senkire, de akkor is ott lesz a hiányérzet. És ez természetes. Nem kell okokat keresni, nem kell szégyellni, nem kell büszkének lenni rá. Az emberi lélek nem magányra teremtetett. És ez, még egyszer leírom, természetes.

Jön valaki, akivel jól kijövünk, tetszünk egymásnak, megvan a kémia, és belevágunk. Aztán elmúlik. Lehet hogy számodra nem lesz ugyanaz, lehet hogy rajta veszed észre, valami megváltozott. Ott állsz, és érzed, hogy a másiknak nem kellesz. Ki sem kell mondania. Erre az egészséges reakció? Elengedés. És mi mit teszünk? Ragaszkodunk. Mert ugyebár, ami elromlott, meg lehet javítani. Ez ritkán vonatkozik párkapcsolatokra. Nem mondom, hogy lehetetlen, de ritka. Ha valaki egyszer félrelépett, annak oka van. Ha valaki nem keres, annak oka van. Ha valaki nem törődik, annak oka van. A legnagyobb gond, a kommunikáció hiánya. A legtöbben, ha eljutnak erre a szintre, amikor érzik, hogy valami nem stimmel, némán kihátrálnak, ahelyett, hogy kiböknék, mi a gond. Szomorú. Mégis... légy te a bátrabb. Ha nem, hát nem. Mondd ki te. Fájni fog. Biztos vagyok benne. Lehet, hogy egyből meg is bánod. De utólag te jársz jobban. Légy őszinte! Légy bátor! És tanuld meg elengedni a dolgokat. Mert ez természetes. 

Ha most visszamennék az időben, oda, tíz évvel korábbra, talán még három oldalon keresztül ecsetelném a dolgot. De manapság már feleslegesnek érzem regényeket írni. Aki nem ért a szóból, az kiskapukat keres a sorok között. Aki nem akarja elfogadni az igazságot, az zacskót húz a fejére, és a vaksötétben is látni vél. Szar egyedül lenni. De még szarabb beérni egy kapcsolattal, ami nem igazi. Ami nem az, amire vágysz. 

párkapcsolat elengedés szeretetéhség

2017\01\29

it is hard to sleep

when you have so many untold stories

where do I begin?

I am sorry that I did not realize it sooner. That I never said a word. That I let it be and let it go. That I did not try harder. That I tried to be someone else. That I was a creep. That I never became better.

at the same time I do not apologize for being a human.

one day all the stories will be written. And then I will rest.

2016\09\18

2. mindig jobb

van az a a a szürke dolog. mikor csak nézel magad elé, de nem látsz. nem hallasz. nem érzel. aztán felébredsz. megint elalszol. megint ott van. megint eltűnik. sötét. világos. 

hiányzik az idő, mikor még gyönyörű dolgokat is létre tudtam hozni. ma már csak az átlagos van, meg a szörnyű. talán kivilágosodik, talán beborul. 

2016\09\06

de már halott.

minden túl sok. nem csukhatom be a szemem, nem nézhetek jobbra, se balra. előre meg nem látok. magam mögé nézek a legtöbbet. hiba. 

sétálni akarok, mégis bent ülök a sötét lyukban. napot akarok, mégis éjjel élek egyedül. 

s.b.s.b.s.b.s.b.s.b.s.b.d. 

 kelt:füssen3.0