Tudj meg többet az ezotériáról!

Rejtélyes világ az ezotéria, de csak addig, amíg be nem lépsz a

megismeréséhez vezető ajtón...

 

1. A rossz ami kell

Ha olyan tökéletes a természet, akkor miért van szükség a rosszra? A világnak természetes a lüktetése: nappal-sötétség, meleg-hideg, napsütés-mennydörgés - mindennek megvan az ellentéte. Ezért van szeretet és gyűlölet, béke és háború, jó és rossz: ez adja az egyensúlyt. Ha nem lenne fájdalom, akkor nem éreznéd, ha ráharapnál a nyelvedre. Ha pedig elharapdálnád a nyelved, idővel nem tudnál beszélni... És miért kell a szerelmi bánat? Ahhoz, hogy megbecsüld a tiszta, rendes, bár nem túl fényűző fürdőszobádat, előtte meg kell fürdened a mocsokban... Ha később tisztelni akarod az őszinte érzéseket, előbb csalódnod kell.

 

2. "Véletlenek nincsenek, csak értetlenek!"

A természetben minden törvényszerűségek szerint működik, de akkor miért ne lehetne az ember életében is ugyanígy minden sorsszerű? Miért csupán a mi életünkben akadnak véletlenek? Jegyezd meg: nincsenek véletlenek! Adott a sorsod, de vannak útelágazások, ahol neked kell döntened - ezért nem ülhetsz otthon a sült galambot várva. Tegyük fel, hogy a buszon "véletlenül" a lábadra lép egy srác, ami miatt hosszú percekig dühösen bámulsz ki az ablakon. Mi értelme az egésznek? Talán ezzel a kis közjátékkal végre észreveszed, hogy türelmesebbnek kéne lenned. Egy-egy ilyen türelemjáték addig ismétlődik, míg rá nem döbbensz, hogy mit kellene megtanulnod! Figyeld meg, milyen véletlenek történnek veled! Aztán próbáld megkeresni az okát, az üzenetét. Mert minden általad véletlennek tartott eseménynek oka van. Csak ezt kevesen tudják. Ahogy Soma fogalmazott: véletlenek nincsenek, csak értetlenek!

 

3. Isteni jelek a semmibe vesznek

Figyeld meg, hogy amikor dühös gondolataid támadnak, akkor véletlenül megbotlasz, vagy rosszul veszed a levegőt, netán valami olyat látsz, amitől elakad a szavad. Mit akar ez jelenteni? Tegyük fel, hogy késve indulsz a randira. Mérges vagy, pedig talán emiatt maradtál le egy kellemetlenségről, és figyeld meg, hogy mégis odaérsz időben. Számtalan történet él, amelyben felnőttek arról panaszkodnak, hogy minden előjel nélkül megbetegedtek. Ne higyj nekik! Jeleket kapunk mindannyian, csakhogy a legtöbben nem figyelünk rájuk. Vigyázat, sok itt a csapda: az arany középút a helyes, hisz ha jeleket látsz ott is, ahol nincsenek, az éppúgy tévútra visz.

 

Ha fáj a lelked, a tested sajog...

Ha fáj a fejed... benned maradtak nyomasztó helyzetek, amelyet nem dolgoztál fel.

a fogad... nem rágtad át alaposan egy-egy konfliktuson magad, ami még megoldásra vár!

a füled... ha sűrűn kérnek tőled, de te meg sem akarod hallani őket, a füled jelez majd.

a gyomrod... ha kerülöd a konfliktusokat, és csak tűrsz, akkor a gyomrod sínyli meg.

a torkod... ha sűrűn érzel gombócot a torkodban, akkor valamit nem akarsz lenyelni, elfogadni az életedben. Érdemes átvizsgálni a kapcsolataidat!

Ha hullik a hajad... kimerült vagy, csökken az önbizalmad és azzal együtt az életerőd is.

 

4. Nem csak egyszer élünk!

Megtörtént már veled, hogy először láttál

életedben valakit, mégis imserősnek tűnt? Hogy valaki meg sem szólalt, nem ártott neked, de idegesített? Hogy számodra új helyen úgy érzed: már jártál ott? Vajon miért? A Kis Buddha című filmben a mester így mutatja meg a kisfiúnak, mi a lélekvándorlás: vizet merít egy üvegpohárba a tóból. A víz az ember lelke, a pohár a teste. A bölcs ekkor összetöri a poharat és csöndben nézi, ahogy a víz szétfolyik a padlón, eltűnik a parketta repedéseiben, majd visszatalál a tóba. Az ember lelke a vízhez hasonló: a test halála után tovább él, újra és újra beleszületik egy másik testbe, hogy a Földön teljesítse a feladatát. Ez a reinkarnáció, a lélekvándorlás. A körforgás addig tart, amíg a lélek a Földön el nem ér egy magasabb szellemi, spirituális szintet.

 

5.Mi a te karmád?

Vannak olyan emberek, akiknek semmi sem sikerül. Amit nagyon szeretnének, nem jön össze nekik. Tanácstalanul kérdik: miért velem történik ez? A karma azt jelenti: sors. Az előző életedben elkövetett hibáidért a mostani fizikai valódban kell "bűnhődnöd", illetve azokat most kell jóvá tenned. Persze nem szerencsés minden rosszat ezzel megmagyarázni és beletörődni a helyzetbe, hisz éppen az az igazi próbatétel, hogy képes vagy-e szabadulni tőle? Elég erős és legfőképp, elég jó vagy ahhoz, hogy legyőzd a múlt hibáit - amikről nem is tudsz? Ha ez megnyugtat: a régi bölcsek szerint a Jóisten arra méri a nehézségeket, aki a legerősebb!

 

6. Létezik-e szellemvilág?

Attól, hogy nem látunk valamit, nem biztos, hogy nincs! Ez esetben pedig épp ellenkezőleg: szellemek ugyanis léteznek. De nemcsak este és nemcsak a kísértetkastélyokban, hanem mindig, mindenhol velünk vannak, csak egy másik dimenzióban - ezért nem látjuk őket. Vannak, akik megérzik a jelenlétüket. Ha egy lakásban zord a légkör, s te belépsz oda, végigfut rajtad a hideg: ezek ők. De fontos: nem tudnak bántani!

 

7. Kineziológia: Az érzelmi oldás

Már fogantatásunktól érhetnek bennünket sérelmek, amelyek ha nem kerülnek felszínre, érzelmi és energiablokkokat okozhatnak. Ezeket az "akadályokat" oldja fel a kineziológia. A kinezológus az ún. izomteszteléssel dolgozik: a kar izmai közvetítik a mélyen tárolt információkat. A kinezes ráteszi az alkarodra a kezét, s elbeszélget a tudatalattiddal, amely többet tud rólad, mint te magad. Így derülhet ki, hogy hol az a blokk, ahol korrekcióra van szükség.

 

Szépülj a jógával!

A jóga nem csak a testedet, a lelkedet is erősíti! Íme az ujj-jógasor!

1. APAN-MUDRA: Érintsd össze a gyűrűs-, a középső és a hüvelykujjadat. Három percig ülj így törökülésben. Ez megnyugtat, ellazít.

 

2. USHAAS-MUDRA: Jókedvet ad: kulcsold össze a kezed, a hüvelykujjadat tedd egymásra!

 

3. PRITHIVI-MUDRA:

A hüvelyk- és a gyűrűsujjadat nyomd össze, a többit erősen tartsd el tőlük - ettől csillogó lesz a hajad, a kisugárzásod!