Te is szép vagy!

Miért van az, hogy nem hisszünk azoknak, akik azt mondják: szépek vagyunk! És miért hisszük el azonnal, ha valaki azt morogja: milyen csúnyák vagyunk? A bizonytalanság belülről fakad!

 

A szépségkúrát belülről kezdd!

A lányok sokkal kritikusabbak magukkal szemben, mint a fiúk, ezért a csajok többsége elégedetlen önmagával. De eljön az idő (és akkor emlékezz majd ezekre a sorokra!), amikor egy fiú azt mondja, te sokkal szebb vagy, mint Angelina Jolie! Addig is itt van néhány gyakorlat, amelyek jótékony hatással lehetnek a lelkedre, és ha csak néhány órára is, de talán elhiszed: te is szép vagy! Ezt belülről kell kezdened!

Könnyű mondani!

Olyan könnyű mondani, hogy belülről programozd át a gondolataidat, de a megvalósítás pokolian nehéz! Eleged van a saját nyafogásodból? Akkor változtass! Egyik este döntsd el: holnaptól minden más lesz! Gyújts egy gyertyát, ülj le elé török- vagy lótuszülésben. Ügyelj arra, hogy senki se zavarhasson meg a koncentrációban. Csukott szemmel, halk, lágy zene mellett gondold végig, hogy milyenek a lábujjaid, a lábfejed, a vádlid, és így tovább. Lassan haladj, és amikor a fejed búbjához érsz, indulj visszafelé, de szépítsd meg az előző képet! Aztán legalább három percig gondolj arra, hogy mostantól szebb vagy, felszabadultabb! Ha jól csináltad, másnap mosolyogva lépsz majd ki az utcára!

 

Első lépés: felejtsd el a modelleket!

Ne utánozz másokat! Te egyszeri és megismételhetetlen ember vagy! Nem véletlenül kaptál ilyen szemeket, orrot, arcot. Most ebben a testben kell megtalálnod a lelki egyensúlyodat. A szépségért pedig kicsit dolgozni kell, és nem úgy, hogy kozmetikushoz jársz, hanem hogy a lelkedet finomítod. Hiszen fiatalságod akkora kincs, hogy azzal még egy Julia Roberts sem képes vetekedni! Amint kilépsz az utcára, jusson eszedbe: fiatal vagy, sugárzó, tiszta - ennél nincs nagyobb szexepil a világon! Ezt a sugárzó mosolyt a fiúk imádják!

Húzd ki magad!

Figyeld meg, hogy abban a pillanatban, amikor kiegyenesedik a hátad, egyszeriben végigfut rajtad egy megmagyarázhatatlan elégedettség. Ez azonban rögtön elmúlik, ha újra visszatérsz a rossz testtartáshoz! A jógik már réges-rég bebizonyították, hogy a helyes testtartás, az egészséges gerinc jótékonyan hat az ember lelkére is! Kérd meg a barátnődet, hogy bátran szóljon, ha észreveszi, hogy görnyedten jársz! Ha kell, gyakorolj: otthon tegyél a fejedre egy vastag könyvet, és azzal járj kelj a lakásban úgy, hogy a könyv le ne essen a fejedről.