Resident Evil: Extinction

Nem tudom ti hogy vagytok vele.. de sztem a Resident Evil 3 (Kaptár 3) nagyon jól sikerült. Bár az előző kettő is nagyon dzsóó volt , de ez most nagyon tetszett. Megvolt minden... Sőt talán ez jobb volt az előző kettőnél. Aki még nem látta ajánlom megnézni. Milla Jovovich.ot amúgy is nagyon imádom és amit a filmben művel, hát az valami eszméletlen. Jól választottak amikor az első rész előtt kiválasztották..Zombiírtásra született xD
Jól áll rajta a cuc
cos.. Tök szép csajé, és az az  amazonos beütés  is megvan benne.  Tetszett a varjas jelenet, nagyon tutin megcsinálták!
Nah és persze az érzelgős részek is jók voltak.. :)
Bár ebben a részben már nem volt annyi zombi mint az alőző kettőben, de azért itt sem volt hiány belőlük, mivel lényegében erről szól a film.Nah jó de, itt is k**va sok zombi volt xD
Az
ért a Milla klónokról se feledkezzünk el. Jól kitalálták! A vége is jó volt, bár kicsit durva volt a faszika..heh! De végül mindig a jó győz! Jó film, jó szereplők!
S bár már több helyen olvastam hogy valószínüleg ez volt az utolsó rész, remélem nem! A vége ugyis olyanra sikeredett, hogy annak kell folytatás...
Hát én reménykedem! Lessétek meg nagggggggyyyoooonnn jóóóó!
További jó zombiírtást!
Lara
Nah és hogy ne csak az én vélenyemet halljátok.. íme egy másik::)
(Resident Evil Extinction)
Színes, feliratos amerikai horror, 2007
Főszereplők: Milla Jovovich, Oded Fehr, Mike Epps, Ashanti

Rendezte: Russell Mulcachy

94 perc

Sony Pictures
InterCom
Mozipremier: 2007. október 11.

Ritka jelenség, hogy egy film folytatása jobban sikerüljön, mint az első rész, de hogy a harmadik pipálja le, az tán csak a Resident Evil 3-nak sikerült.

Ki tudja, talán a rendezőváltás volt a kulcs? Vagy az, hogy ezúttal sokkal inkább a játékalapokra építkeztek? Mindenesetre a Kaptár, vagyis a Resident Evil harmadik epizódja nem fog különösebb csalódást okozni. Főleg hogy logikus feltételezni, hogy olyanok fogják megnézni, akik az első két részt is kedvelték valamennyire és az első részt Umbrella Corp.-ostól, Milla Jovovich-ostól gyűlölők minden bizonnyal távol tartják magukat a trilógia lezárásától.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az első Resident Evil amolyan furcsa hibrid volt, hiszen sem a zombifilmek rajongóit nem kápráztatta el (sőt mosolyogásra késztette), sem a hardcore monitorfejűeket, akik kontrollert hordanak övcsatként. Nagyrészt a két műfaj közt lebegőket találta meg, olyanokat (is), aki a játékot sem ismerték, akiknek bőven elég volt, hogy egy női modell lenge, de mégis divatos ruhában, valamint egy kemény latino csaj shotgunnal lerúgja/szétlövi/bedarálja a renegát zombik fejét. Igazi agyatlan szórakozás volt a zárt térben játszódó mozi, nem csoda a siker - és a folytatások.

A második részben nyílt a tér, új főellenség érkezett, új ruha került Alice-re és kapott pár lemészárolható társat is maga mellé (ismét egy kemény csajt), de az Apokalipszis valahogy mégiscsak távolról szagolhatta az előd nyomdokait. És ebbe a szeretem-nemszeretem helyzetbe robbant be a harmadik rész, ahol már nem egy város keretei között játszódik a történet, hanem az amerikai pusztaságban, a sivatagban, vagyis lőttek a klausztrofób hangulatnak.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Ebben a sivatagban keres a világ lakosságának majdnem teljes kihalása után túlélő hordákat egy járműkonvoj (bennük régi ismerősök) és ugyanezen a terepen bolyong magányos vándorként Alice, aki az Umbrella Corp. figyelő szemei elöl próbál rejtőzködni. Naná, hogy a két "csapat" útja kereszteződik és a fene nagy egymásra találásba a zombik is beszállnak.

Természetesen a történetben nem kell filózófikus mélységeket keresni. Akár egy számítógépes játékban, úgy gördül előre a történet az egy zombitól, a sok zombin át a rengeteg zombiig, s az egyhangúságot csak egy-egy combosabb, pálya végi főellenség szakítja meg, hogy a végén a nagy összecsapásra is sor kerülhessen. (Hogy aztán azt meglehetősen kurtán-furcsán lerendezzák...)

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

De éppen ettől az egyszerűségtől, kiszámíthatóságtól (kábé sejthető, hogy kiket milyen végzet fog érni) lesz annyira ütős a film, hiszen a készítők így az egyéb aspektusokra tudtak koncentrálni. A vizuálelemek tökéletesen sikerültek. A sivatag, az "elsüllyedt" város pazar látványt nyújt és mostani jelmezét saját divattervezőjével készíttető Milla Jovovich sem panaszkodhat. Minden bizonnyal visszasírnánk, ha a negyedik rész nem vele kerülne leforgatásra.

Russel Mulcahy rendező (Hegylakó, később megbízható B-filmek) iparos, de Brett Ratnerrel ellentétben jó munkásember és baromira tudja, hogy mi kell a népnek - vagy a kritikusnak. Eleve jobb eséllyel indul a film, ha a kétdimenziós karakterek közül a nőneműek emelkednek ki és kaszabolják az ellent gépkarabéllyal, de ha ezeket a képeket ide-oda suhanó dinamikus helikopteres felvételekkel sikerül dúsítani, akkor egy csattogó, ugyancsak iparos zenével meg is van a siker.

Rövid, véres, szórakoztató film a Kaptár 3, mely bár a játékra épül, de nem a játékot kell keresni benne, hanem a puszta szórakoztatást. Ez megvolt, kipiálhatjuk, és lehet mosolyogni a filmekben mélyebb értelmet keresők hadán.
(SG fórum)