Tévhitek a csokoládéról

A sokak által kedvelt csokoládét sokan szidják is. Íme néhány alaptalan vád, mellyel a csábos csemegét gyakorta illetik:

* Elősegíti a fogszuvasodást.
A sima csokolásé kevésbé ártalmas, mint a többi édesség, mert nem tapad rá a fogakra. Ezenkívül a kakóban csersav van, amely meggátolja a lepedék képződését.

*Pattanásokat okoz.
Az orvosok szerint a pattanásoknak semmi közük az étrendhez. A vizsgálatok nem mutatták ki, hogy a csokoládénak bármilyen káros hatása lenne a bőrre.

*Magas a koffeintartalma
A csokoládéban nagyon kevés koffein van. Egy csésze forró kakaóban például körübelül öt milligramm koffein van, egy csésze kávéban pedig körülbelül 100 milligramm. Teobromin viszont van benne, amely a koffeinhez hasonlóan élénkítő hatású.
Is It harmful, Is It Healthy?