Életmód-változtatás

Hát..vége a hétvégének...sajnos! Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig fáradt vagyok...nah ez persze annak köszönhető, hogy nem rendes időben fekszem le!:) De van más oka is...itt van pár hasznos tipp a fáradékonyság ellen!

Fáradtnak érzi magát???
 Ha fáradékony, de ez nem szervi megbetegedés következménye, vagy gyógyszer mellékhatása, akkor számottevő eredményt hozhat az életmód-változtatás.

* Ügyeljen az étrendjére! Az összetett szénhidrátokat tartalmazó teljes értékű gabonafélék, valamint a zöldségek és gyümölcsök tartósan biztosítják az energiát, mivel fokozatosan szabadul fel belőlük a cukor.

* Csipegessen, mint egy madár!
Ha sokszor eszik keveset, vércukorszintje nem ingadozik, megelőzi a hullámvölgyeket, melyek egyeseket kifárasztanak.

*Mozogjon! Mozgáskor több oxigéndús vér jut az agyba és az izmokba, megnő a szervezetben a vörösvértestek száma. Jobban is alszik tőle.

*Fogyasszon elegendő magnéziumot! Jó forrásnak számítanak a teljes értékű gabonakészítmények, a zöldfőzelékek, az avokádó, a banán, a hüvelyesek és az olajos magvak.

*TÖLTŐDJÖN FEL GINZENGGEL! Érdemes naponta kétszer ázsiai ginzenget(Panax ginseng) vagy szibériai ginzenget (Eleutherococcus senticosus) szedni. Mindkkettő segít a fáradékonyság ellen.

*Ne zárkozzon be! Az elszigeteltség unalomhoz, depresszióhoz vezethet, és mindkettővel fáradság jár. Csatlakozzon valamilyen klubhoz vagy vállaljon önkéntes munkát.