Lelkizz Larával 4:)

Mi van akkor, ha soha nem jön el a herceg fehér lovon? Akkor Hófehérke örökké ott fog feküdni az üvegkoporsóban? Vagy végül fölébred, kiköpi az almát, elmegy az orvoshoz, meggyógyíttatja magát, aztán szül egy gyereket a helyi spermabank segítségével? Akaratom ellenére mindig az jut eszembe, hogy minden magabiztos, ambiciózus szingli nő bensőjében egy törékeny, finom hercegnőcske bújik meg, akit meg kell menteni.

 

Paulo Coelho

Az alkimista /részlet/

"Én vagyok Sálem királya" - mondta az előbb az öreg.
- Hogy lehet az, hogy egy király beszélget egy pásztorral? - kérdezte a szégyenkező és megdöbbent Santiago.
- Több okból. De, mondjuk, a legfontosabb, hogy te képes vagy beteljesíteni a Személyes Történetedet.
A pásztorfiú nem tudta, mi az a Személyes Történet.
- Az, amit mindig is csinálni akartál. Fiatalkorában mindenki tudja, mi a Személyes Története. Akkor minden világos és lehetséges, s az emberek nem félnek attól, hogy álmodjanak, és akarják mindazt, amit az életben szívesen csinálnának. Ahogy azonban telik az idő, valamiféle titokzatos erő igyekszik bebizonyítani, hogy a Személyes Történetet megvalósítani nem lehet.
Az öregember beszéde nem volt túlzottan világos a pásztorfiú számára. De meg akarta tudni, mi az a "titokzatos erő". A kereskedő lánya tátott szájjal fogja hallgatni, ha majd elmeséli neki.
- Ezek olyan erők, amelyek rossznak tűnnek, de valójában megtanítanak arra, hogyan valósítsd meg Személyes Történetedet. Fölkészítik a lelkedet és az akaratodat, mivel ezen a bolygón egyetlen nagy igazság létezik: legyél akárki, csinálj akármit, ha valamit igazán akarsz, az azért van, mert az a kívánság a Mindenség lelkében született meg.
Ez a te küldetésed a földön.
- Akkor is, ha csak járni akarom a világot? Vagy elvenni a kelmekereskedő lányát?
- Vagy kincset keresni. A Világlélek az emberek öröméből táplálkozik. Vagy a bánatból, az irigységből,a féltékenységből. Az ember egyetlen kötelessége, hogy beteljesítse a Személyes Történetét. Minden egy.
És ha akarsz valamit, az egész Mindenség összefog, hogy a kívánságodat megvalósítsad.