Mit jelentenek az álmok?

segíts.

10 leggyakoribb álom

és jelentése

 

Tűz

A tűz a legbelsőbb titkaidat szimbolizálja:érzelmeket, szenvedélyt, vonzalmat. Ha álmodban nem félsz a tűztől, akkor melegség vesz körül, védettnek érzed magad. Egy égő tárgy ezzel szemben azt jelenti, hogy félsz a "leégéstől", a kudarctól.

 

Repülés

Ha álmodban repülsz, akkor szabdságra vágysz. Bizol magadban, kiegyensúlyozottságra törekszel. Ha repülőgépen utazol, inkább menekülsz a problémáid elől, kikapcsolódásra, környezetváltozásra van szükséged!

Szakadék

Ha egy szakadék szélén állsz, minden bizonnyal félsz a kudarcoktól. Ha lassan leereszkedsz a mélybe, már kész vagy szembenézni egy kellemetlen eseménnyel. A szakadékba ugrani boldogságot, pozitiv élményt jelent.

 

 Fák

A lombos virágzó vagy gyümölcsöt hozó fák a testi energiát, az életerőt jelképezik. A csupasz, száraz faágak viszont arra figyelmeztetnek, hogy a jövőben szembesülhetsz néhány negatív eseménnyel.

 

Menekülés

A menekülés egy tipikus szorongásos álom, ami azt jelenti, hogy nem tudsz szembenézni egy kellemetlen emlékkel, gondolattal. Ha álmodban menekülsz, egyértelműen félsz valamitől: ez lehet konkrét személy, de valamilyen élethelyzet is.

 

Utak

Az út az életcéljai jelképezi, a mellette látható tárgyak pedig megmutatják, hogy helyes irányba haladsz-e. Az út minősége azokról az "akadályokról" árulkodik, amelyeken túl kell jutnod.

 

Állatok

Az álmunkban megjelenő állatok szinte mindig ösztöneinkre utalnak. A vadállatok az életerőt jelképezik. A macska a titokzatosságot és az önállóságot, a kutya a barátságot és a hűséget jelentheti.

 

 

Ház

A ház mindig az aktuális élethelyzetedre és a lelki életedre utal. Ha jó állapotban van, te is elégedett vagy önmagaddal. Az ismeretlen szoba egy új lehetőséget vetít előre.

 

Víz

Attól függően, hogyan jelenik meg az álmodban a víz, többféle jelentése is lehet. A tiszta, nyugodt víz azt fejezi ki, hogy jól érzed magad a bőrödben. A viharos vagy piszkos víz ezzel szemben arra utal, hogy elégedetlen vagy magaddal.

 

Meztelenség

Az életben bátrabban kellene vállalnod önmagadat: mutasd ki az érzéseidet, mondd el a véleményedet, és légy egy kicsit határozottabb! Ne félj attól, hogy környezeted túlságosan is "átlát rajtad"!