Nyámí...=D

Karamellás alma

Hozzávalók

6 evőkanál cukor
1 kisebb rúd fahéj (helyette késhegynyi orölt is lehet)
késhegynyi reszelt szerecsendió
4 szép nagy alma (legjobb a zöldalma)
4 evokanál natúr tejszínes krémsajt

      Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük, húsukat pedig cikkekre vágjuk. (Egy almát kb. 8 részre szelünk.) A cukrot közepes méretu lábasba szórjuk, a fahéjat beledobjuk, a szerecsendióval fuszerezzük és közepes lángon, többször megkeverve világosbarnára pirítjuk, azaz karamellizáljuk. A gyümölcsöt a karamellre szórjuk, elkeverjük, majd kb. fél deci vizet öntünk rá. Közepes lángon 7-8 percig pároljuk, ezalatt az alma megpuhul, leve pedig elfo a vízzel együtt; szinte csak a cukor marad rajta. Olykor-olykor megkeverjük. Közben 4 leveses- vagy teáscsészét folpackkal kibélelünk, vagyis a folpackból négy lapot vágunk, a csészék belsejébe nyomjuk. Az almát szurolapáttal a folpackkal bélelt csészékbe szedjük (mindegyikbe azonos mennyiséget), majd karamellás levét rácsurgatjuk. Mélyhutobe - nem tévedés: fagyasztóba! - rakjuk, ahol 20-25 perc alatt kihul. Tányérra borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, és a karamellás alma tetejére egy-egy evokanálnyi sajtkrémet púpozunk.