A Valentin napról

Boldog Valentin napot!vagymih:$

Joh szórakozást mindenkinek!

Akinek pedig nincs kivel eltöltenie ezt a napot és most depressziósan gubbaszt a sarokba, hogy ő nem kell senkinek, annak üzenem, hogy holnap már nem lesz Valentin nap és minden ugyanolyan lesz mint tegnapelőtt.

Én személyszerint senkivel, sehova. =D Deh nem zavar különösebben. Inkább leveleket irogatok ennek-annak, esetleg még autogrammcímre is. Naja csakhát a lefordítós dolog ott nem valami gyors.

Nade ha már Valentin-nap van, akkor azért valamit illik írni arról is.

Tehát Valentin személyét meghatározni elég rizikós, mivel sok változat létezik. Azért annyit megállapíthatunk, hogy római pap volt II. Claudius császár uralkodása idején. 269. február 14-én kivégezték. Valószínüleg azért, mert segített az akkor üldözött keresztényeknek. Február 14-ét a Krisztus-hitet követők Szent Valentin napjának nevezték el. A történet szerint Valentin rabsága idején a börtönőr vak lányát imával gyógyította. Kivégzése előtt egy levelet küldött a lánynak azzal az aláírással: a Te Valentinod.

Február 14-ét Magyarországon csak 1990. óta ünneplik, úgy, hogy az emberek megajándékozzák szeretteiket.

Ehh. és mit találtam... Régi szerelmi praktikák:

Olyan almát kell enni, amelyiknek kilenc magva van. Azt a kilenc magot bele kell tenni egy óvatlan pillanatban a kiválasztott fiú zsebébe, akkor biztos, hogy bele fog szeretni a praktikát végző lányba.

Ha valaki kilenc kútról vizet hoz, és azzal a kiszemelt legényt vagy lányt megitatja, akkor az illető mindig szeretni fogja.

Madárral álmodni férjhezmenetelt jelent.