Secondhand Serenade

Először is azzal kezdeném, hogy oldalt a kis zenedobozban hallgathattok tőle számokat. >>

A képen a fiatalember John Vesely, 28 éves énekes, gitáros és zongorista egyszemélyben Menlo Parkból. A Secondhand Serenade egyszemélyben. John zenéje többsávos, tehát ő csinálja a zenét és később ő is énekli fel rá a szöveget. Ez a szóló csoda 2004 óta gyártja a szebbnél-szebb számokat.

 

 

 

John Joseph Vesely 2004-ben alakította otthonában, Menlo Parkban, USA, a Seconhand Serenade-t. Vesely a jazz zenészapa fia, így kommentálja a dolgot: "Bejutni a zene világába, nekem természetes dolog volt." 8 évet azzal töltött, hogy helyben próbáljon bizonytani. Aztán a sok év basszusgitár után egy akusztikus gitár mellett döntött.

Vesely elkezdte írni a saját dalait, amikor találkozott a feleségével, Candice Veselyvel.A felesége azt kérte tőle, hogy játszon egy számot és "adjon szerenádot neki basszusgitárral." Elismerte, hogy megtalálta az igaz hivatását amikor elkezdett gitározni. Az álnevet, Secondhand Serenade egy arra való utalás, hogy a dalai 'szerenádok' voltak a feleségének, Candice-nek, akivel már volt két kisfiúk.

Vesely örült, hogy dalait megértik a világban. Amíg ő próbálta népszerűsíteni a piacon zenéjét, addig családi élete darabokra hullott. Törött szívvel adta ki 2008-ban a Twist In My Story című albumot, a válásra utalva.

2005-ben Vesely bemuatkozó albumát Awake címmel adták ki. Demóként vették fel, miután a Ontario studióval megállapodtak. Az albumot előléptették a MySpace-en, és a helyi bemuatók által. A cd-t eredetileg postai úton, megredeléssel árulták, de végül zenei portálokon fedezték fel. Az album hatalmas támogatással nyert meg több játékot is MySpace-en 2006 végéig. Hónapokig első helyen szerepelt a Legjobb előadók között. Pénzügyileg, azt mondták 20.000 dollárt hozhat egy hónapon belül a letöltésekből és az eladásokból. Az album több mint 15.000 másolatát eladták és ezek erejével, természetes új lehetőségek kopogtattak. 2006-ban a Rolling Stone jelentette be Secondhand Serenade Best Myspace Artist magazin #3 helyét az olvasói szavazások alapján.

2007-ben két új dallal adta ki ismét az Awaki albumot a Glassnote Records. Ezzel Vesely ismét a toplisták elejére került. Ezután a Seconhand Serenade karrierje felfelé ívelt...

kiváncsian várjuk a következő albumot ;)