Muse

Az együttes tagjai: Matthew Bellamy(ének, gitár, zongora), Christopher Wolstenholme(basszusgitár), Dominic Howard(dob)

A kezdetek

Az együttes tagjai az angliai Devon megye egy kisvárosából Teignmouth-ból származnak, ami miatt sokáig felfedezetlen maradt tehetségük. De végső soron el is indította őket a pályán: a külvilág számára csak turistacélpontként ismert város -jobb szórakozási lehetőség nem révén- inspirálta őket a zenei fejlődésben; ez jelentette számukra az egyetlen "kiutat".

A tagok mind más együttesben kezdték, míg ki nem alakult a máig változatlan felállás. Indulásuk szempontjából meghatározó volt egy helyi zenekar verseny, amelyet botrányos viselkedésükkel, valamint kinézetükkel, saját maguk legnagyobb meglepetésére megnyertek. Ezek után kezdtek komolyan gondolkodni a folytatáson, és különböző helyi bárokban, kisebb klubokban szórakoztatták -a sokszor nem túl érdeklődő- közönséget. Egy ilyen alkalommal fedezték fel öket, ezután rögtön szerződést ajánlottak nekik.

Út a siker felé

Felfedezésükkor hajdani, véleményük szerint is igen sikertelenül megválasztott nevüket(Rocket Baby Dolls) Muse-ra változtatták; ez a név tág jelentésköre és csengése miatt is jó választásnak tűnt, és később bizonyult is. 

Dennis Smith segítségével elkészíthették első EP-jüket.A második, Muscle Museumra keresztelt EP-lemez, valamint a szokatlan énektémák és előadásmód felkeltette a hallgatóság, és főleg először a szakmabeliek, így többek között az elismert zenei újságíró, Steve Lamacq és a brit zenei magazinok legismertebbikke, az NME figyelmét is. Az EP sikerén felbuzdulva kapkodtak értük a kiadók. A banda kétségtelenül egy egészen eredeti, és újszerű hangzásvilágot alkotott meg. A Muse 2006-os albumán szerepelt a Supermassive Black Hole című szám, amelyet beválogattak a Twilight (Alkonyat) című film zenéi közé is.

Visszatérés

Legújabb lemezük:  ‘The Resistance’.

Az együttes weboldala: Muse.mu

Hallgass bele az együttes zenéjébe

 

 
 
 

Egy ajánlott klipp tőlem tőlük

Muse - New born