Az új kedvenc

Sally Lockhart rejtélyes történetei

 

A könyvekhez sajnos eddig nem volt szerencsém, de ha valaki meg szeretne ajándékozni velük, nem bánnám. :D

Két filmadaptáció került ki Philip Pullman regényei nyomán, főszerepben Sally Lockharttal, egy nem mindennapi nővel. 

Rubin és füst

vagy angol címén The ruby in the smoke

Rejtélyes körülmények között elhunyt édesapját gyászolja Sally Lockhart, aki nemcsak hogy bájos, néhai apja jóvoltából kitűnő fegyverforgató. A viktória korabeli történet főhősnője egy nap ismeretlen feladótól levelet kap, mely alaposan felforgatja a bátor leányzó és mások életét is. Sally azonnal hozzáfog a nyomozáshoz, hogy kiderítse mi rejtőzik a levélben említett "hét áldás mögött". Kíváncsisága hamarosan veszélybe sodorja, egy bizonyos, mindenre elszánt Mrs Holland miatt. Csodák csodája, hogy épp az életveszély pillanatában ismerkedik meg Frederick-kel, a sármos fotográfussal. Philip Pullman angol regényíró nagysikerű művének fordulatokban gazdag, izgalmas BBC adaptációja remek kikapcsolódást ígér minden korosztálynak.

 

Személyes: Unaloműzésnek indult, szenvedély lett belőle. Billie Piper számomra mindig is Fanny megtestesítőjeként élt, s eleinte furcsa volt új szerepben látni. Az első rész tehát inkább csak történetileg ragadott meg. Izgalmas, fordulatos film.

 

Árny északon

 

Lockhart és Garland vidám, ám különös hangulatú irodájában nagy a sürgés-forgás. Jim Taylor egy híres mágus eltüntetésében segédkezik, Fred a legújabb technika segítségével próbál lencsevégre kapni egy szeánszot, Sally Lockhart pedig veszélyes pénzügyi vizsgálatokba bonyolódik egy zavaros és titokzatos ügy kapcsán. Vajon csak véletlen, hogy a szálak azonos irányba vezetnek, avagy egy gonosz és könyörtelen elme precízen megtervezett halálos játékáról van szó? Philip Pullman, az ifjúsági regényeivel számtalan díjat nyert angol író, Viktoria-korabeli művének izgalmas adaptációja a BBC feldolgozásában.

 

Személyes: Na ekkor jöttem rá, mekkorát tévedtem, mikor azt hittem, csak a történet fogott meg. A második résznél kiderült, hogy minden szereplőt imádok, egyszerűen belopták magukat a szívembe. Mondanom sem kell, megsirattam mindenkit. :) De nem árulok el részleteket. Tessék megnézni! :D 

Unikornis blogján mindkettőt megtaláljátok! :)