Breaking dawn

Na végre elkezdhettem a Twilight Saga utolsó kötetét is a Breaking Dawn-t vagy magyarul a Hajnalhasadást.

Rövid tartalom:

A negyedik és utolsó részben, Bella és Edward Mr. és Mrs. Cullen és ebben a részben már gyermekük is születik. A könyv az esküvő és a nászút részletezésével kezdődik, majd jön a terhesség, ami nem is olyan könnyen zajlik, mint gondolnánk. A könyvben sok fejezeten keresztül Jacob Black, azaz Bella legjobb vérfarkas barátja szemszögéből olvashatjuk mi történik a Cullen-ekkel. Edward és Bella gyermeke a vérfarkasok szerint fenyegetést jelent rájuk és Forks-ra is. De nemcsak ők, Edward is bármit megtenne, ha Bellát rá tudná venni az abortuszra, hiszen a gyermek megölheti főhősnőnket. Bellát annyira megviseli az egy hónapig tartó terhesség és a szülés, hogy Edward-nak nincs más választása, megharapja Bellát. És aki mindez alatt végig Bellával volt az Rosalie, aki mindig is szeretett volna egy gyereket. A harmadik részben ismét Bella szemszögéből olvashatjuk, hogy nagyon élvezi a vámpírlétet. De ez nem tart sokáig, feltűnik a színen ugyanis a Volturi család, akik szintén a Renesmét, Bella kislányát akarják, hiszen úgy hiszik a gyermek halhatatlan. Cullenék összehívják a világ vámpírjait, köztük a 150 éves Nahuel-t is, aki szintén vámpír és ember keresztezéséből született, akárcsak Renesmee. A Volturi rájön, hogy nincs mitől tartania és főhőseink ismét boldogan élhetnek amíg... ?! amíg élnek.

Ha megfigyeltétek már a könycímeket biztos észrevettétek, hogy a címek mintha csak egy éjszaka menetét írnák le. Az Alkonyattal kezdődik, ami a nap végét, az éjszaka kezdetét jelenti. Aztán jön az Újhold. Majd a Fogyatkozás és végül a Hajnalhasadás, ami az éjszaka végét jelenti.

Ha esetleg valaki szeretné elolvasni a könyveket (Alkonyat,New Moon [angol és magyar változat is] ,Eclipse, Breaking Dawn, Midnight Sun)  természetesen nem hivatalos fordításban, szívesen elküldöm neki. Ha kérnéd őket akkor ide írd meg, hogy melyik könyv fordítások kellenek : lollus4@freemail.hu

Egy kis segítség nekem. <kattrá =)