”A mosoly ingyen van, de megfizethetetlen.”

Hm szevasztok! Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ez a nap mintha az ellentétje lett volna a tegnapinak... Ma minden jól sült el... bár reggel még volt pár zökkenő.. de aztán a gazsi is végre önmaga lett és minden ment.. még a kiselőadásom is jól sikerült....:) Aztán délután a csajokkal hülyültünk:) Jajj és babáztunk..A barátnőm kidhugával Laura:) Ő is illen husi:)

Jaj most annyira megfogott ez a szó hogy a Hajnal mosolya! Nem is tudom honnan jött de megtetszett. A hajnal a kedvenc napszakom mivel akkor még minden tiszta és friss, felélednek az állatok növények, mielőtt még az emberek és mikor azok felébrednek ő úgy pompáznak ott mintha ők sosem pihennének.Ahogy ránk mosolyognak..  Felkel a fény, és gondtalannak érzed magad!
„Minden kivételes ajándék a mosoly, hiszen: nem kerül semmibe, de szívmelengető. Csak egy pillanatig él, de az emléke megmarad. Örömet szerez, és táplálja a jóindulatot. Kiváló ellenméreg irigység és rosszindulat ellen. Biztatást a csüggedőnek, erőt önt belé. Nem lehet megvenni, kölcsönkérni, ellopni, nem jelent földi javakat senkinek mindaddig, amíg önként és jó szívvel meg nem ajándékoznak vele. Ha valaki túl fáradt ahhoz, hogy rád mosolyogjon, nézz rá derűsen, mert senkinek sincs nagyobb szüksége a mosolyra, mint neki...... aki már nem tud mosolyogni!”
Dale Carnegie
 :)
"A mosoly az a görbe, mely mindent kiegyenesít...":-)



Míg a gyermek még szívből képes nevetni, a felnőtt sokszor érzi úgy, hogy semmi oka a felhőtlen kacagásra, pedig a nevetés boldogabbá, egészségesebbé, szebbé tesz bennünket.
Manapság egyre több komor arccal találkozhatunk buszon, villamoson, egyre több ordító autóvezetővel az utakon, rohanó tömegekkel az utcán. Mitha elvesztettük volna az egyszer már megtanult önfeledt nevetés képességét.
De mi is készíthet ki bennünket ennyire? Először az önfeledt gondtalan kisgyermekkori évek után az iskola az, mely közbeszólhat a folyamatba. Fegyelmezettségre, csendre tanítanak, semmi beszéd, csak a felelés, meg az okosságok.... Meg kell tanulnunk befogadni a temérdek mennyiségű anyagot, az eszünket használva folyamatosan megfelelni viccelődés nélkül. Ha pedig felnőtté válunk lassan elfeljtünk gyereknek lenni, aki még mindig jobban tudott önfeledten örülni és nevetni, mint mondjuk apukám (bár ő miért is tudott volna, mikor volt neki egy ilyen gyereke, mint én...)
De a lényeg, hogy kutatások ezrei mutatják, hogy a lelkivilágunk hatással van testünk fizikai állapotára. A nevetés számos olyan folyamatot indít el szervezetünkben, amitől jobban érezzük magunkat. Például az adrenalin szétárad testünkben, emelkedik vérnyomásunk, később az átlagos alá esik, majd 45 percig ugyanazon a szinten marad. Megindul az endorfin és szerotonin hormonok termelődése, miközben a stresszhormon csökken.
Tehát a helyzet az, hogy egy jóízű vigyorgás sok mindent megoldhat, talán az influenzát nem gyógyítja, de sebaj... Legalább röhögtünk egy jót, ugye...
Az anyag a sulinet.hu oldalról van

További jó mosolygást!
Lara