Telihold

Huh... mostanában kicsit hanyagoltam a blogírást... ennek sok oka van, deh most inkább nem untatlak benneteket ezzel. Sőt igazán nem is tudom mivel untassalak titeket =D... Legtöbben még mindig a mágiával kapcsolatos dolgokat nézegetitek. Gondolom inkább a nőnemű olvasóim =). Hát akkor ez a bejegyzés is kedvetekre való lesz remélem...=) Nem tudom, ti hogy vagytok vele...de én nem igazán tudok teliholdnál aludni.  Nézzünk néhány érdekességet a telihold hatásairól...

Fényénél jól érezhető hatások érzékelhetők, az emberek, növények és az állatok,  életében is. A sebek jobban véreznek, mint máskor, hangulatunk ingerlékenyebb. Megszaporodnak az erőszakos, vagy szenvedélyektől túlfűtött események is.

Több gyermek születik, és a rendőri beavatkozásokra is többször van szükség. Kedvező hatása, hogy az e napon gyűjtött gyógynövények hatása erősebb. Pénzhozó, vagy egyéb gyarapító varázslatokra a Holdtöltét megelőző éjszaka a legalkalmasabb.Holdtölte idején érjük el testi és szellemi teljesítőképességünk csúcsát. A telihold természetfeletti ereje úrrá lesz rajtunk. Ez a fázis az önmegvalósítás és az alkotás időszaka. Aki különösen érzékeny a Hold befolyására, pl. a Rák jegy szülöttei, vagy akinek Rák jegyben állt a Hold a születési képletében, vagy egyéb fontos helyen, azok az emberek súlyos álmatlanságban szenvedhetnek ezeken az éjszakákon. A hagyomány szerint, jó védekezés ez ellen, ha ilyenkor kiteszünk egy tál vizet az ablakpárkányra. Ez semlegesíti a zavaró hatásokat, a Hold energiájával feltöltött vízzel pedig meglocsolhatjuk a szobanövényeket. A telihold energiái meggondolatlanná, kapkodóvá tehetnek, érdemes kicsit elgondolkodni, mielőtt valami elhamarkodott dolgot tennénk. Teliholdkor gyakoribbak a szakítások is, ezért igyekezz elkerülni a veszekedéseket. A "holdkóros" emberek alva járnak, a sebek jobban véreznek, mint máskor, ezekben a napokban a szülések is gyakrabban indulnak meg.

 

Hát érdekes...=)