Interjú az Alkonyat sztárjaival 1. RP

Találtam egy riportot Roberttel és Kristennel...

Először Robertet kérdezték...:D

Az Alkonyat igazi szupersztárrá tett. Számítottál ekkora hisztériára, ami azóta körülvesz?

RP: Nem. Őrület, hogy az emberek ennyire képesek lelkesedni egy vámpírért. [Nevet] Itt Los Angelesben már alig merek kimenni az utcára. Persze ha még jobban elfajulnak a dolgok, bármikor visszamehetek Londonba.[Nevet]

A Tűz serlege című Harry Potter-filmben is szerepeltél. Danielnek, Emmának és Rupertnek akkor már sok rajongója és még több kötelessége volt. Ez nem ijesztett meg egy kicsit?

RP:Vámpírt játszom, és a vámpírok rosszak, nem jók. Nem pozitív figurát alakítok. Minden interjúban elmondom, hogy ez csak egy szerep, aminek nem sok köze van hozzám. És ez így is marad. Olyan vagyok, amilyen voltam azelőtt.

Nem aggódtál a rajongói kritikák miatt, amikor megtudtad, hogy te fogod játszani Edward szerepét?

RP: Egy kicsit izgultam az elején, de nagyon vártam is. Zac Efron egyébként szintén nagyon jó vámpír lenne szerintem![Nevet]

És ki győzött meg, hogy vállald el?

RP: Senki, tényleg. Kristen nagyon szimpatikus volt, ezért kedvem támadt elmenni a válogatóra. De akkor még nem gondoltam, hogy sikerül. Aztán amikor már ott álltam a stúdióban, és belekóstoltam az atmoszférába, nagyon jól éreztem magam. Abban a pillanatban tudtam, hogy meg akarom kapni a szerepet. Hosszú idő óta ez volt az első, amihez igazán kedvet éreztem.

A történet fontos mozzanata, hogy Edward csinos és elbűvölő. Most pedig te vagy az, akiről azt mondják, milyen csinos és elbűvölő. Nem mókás dolog?

RP: Dehogynem! Tavaly, amikor még alig ismert valaki, sokat kellett küzdenem, hogy felkeltsem egy lány érdeklődését. Most, amikor velem vannak tele a lapok, alig tudok elmenekülni a sok felkínálkozás elől. Azt hiszem, mindenki kapni szeretne belőlem egy kicsit. [Nevet]

Te vagy az, aki a film végén énekel?

RP: Igen, az az én hangom. Most is van egy dalom, amit egy barátom írt nekem, de még nem tudom, elhangzik-e majd a következő filmben.

Játszol valamiyen hangszeren?

RP: Igen, zongorázom. Az Alkonyatban van két jelenetem: az egyik az étteremben, a másik pedig a film végén. A színészkedés előtt eredetileg azt terveztem, hogy Franciaországba megyek, és beállok bárzongoristának.

Énekesként is megprónálsz karriert csinálni, vagy változatlanul a színészetre összpontosítasz?

RP: Most az utóbbi az első. Úgy képzelem, hogy a következő öt évben sokat fogok dolgozni, remek szerepeket kapok, és még nyaralni sem lesz időm. Ha valóban így alakul, butaság lenne kihagyni ezeket a lehetőségeket.

Most Los Angelesben laksz?

RP: Nem igazán. Van egy bútorozott lakásom, aminek a bérlését minden hónapban megújítom, de bármikor, amikor kedvem tartja, összecsomagolhatok és visszamehetek Angliába. Még nem tudom, mit hoz a jövő.

Milyen ember vagy valójában?

RP: Igazi magának való típus, aki nehezen nyílik meg idegenek előtt. Időre van szükségem ahhoz, hogy képes legyek kimutatni az érzelmeimet.

Magának való? Nehezen teremtesz kapcsolatokat?

RP: Kevés ember van, akire rááldozom az időmet. Utálok telefonálni, és nem szeretem olyanokra ráeröltetni magam, akik nem igazán akarják velem tölteni az idejüket.

Kicsit különcnek tűnsz.

RP: Igen, valóban az vagyok. Van egy ősrégi autóm, amit minden hónapban le akarok cserélni. Már annyira vacak, hogy egyszer szét fog esni alattam, többször is veszélybe volt miatta az életem. De ki akarom használni azt a 2000 fontot, amennyibe került, ezért addig hajtom, amíg bírja.

Hiányzik a szülővárosod, London?

RP: Igen! Ami megőrjít, hogy itt Los Angelesben sehova se lehet gyalog menni, mindenképpen autóba kell ülni. De legjobban a kutyám hiányzik. A múltkor Rómába utaztunk, és közben Londont is érintettük. Majdnem könnyek szöktek a szemembe. [áú-.-jókiskutyalehet]

Szerinted mi a különbség a Harry Potter és az Alkonyat rajongói között? Hasonlóak vagy különbözőek?

RP: Szerintem a Harry Potter-rajongók ugyanannyira szeretik magát a történetet, mint a szereplőket, és nem kezelik őket szexszimbólumként. Az Alkonyattal más a helyzet. Nemrég találkoztam egy 14 éves lánnyal, aki megkérdezte, megharaphatja-e a legintimebb testrészemet. [Nevet] lol xD

Gyakran kapsz ilyen ellenállhatatlan ajánlatokat?

RP: Nem ellenállhatatlanok ezek. A történet eléggé az erotika s a szexualitás körül forog. Azt gondolom, amikor egy tini felfedezi a saját nemiségét, könnyebb neki egy nem létező figurával, például Edwarddal elképzelni magát, minde megnyílni az ismerős fiúk előtt.

Előfordult már veled a valóságban, hogy nem a megfelelő lányba lettél szerelmes?

RP: Nem mondhatom, hogy valóban rossz választás volt. Szerintem egyszerűen nem illettünk össze.

És milyennek képzeled az igazit?

RP: Nehéz kérdés. Szeretem az őrült lányokat, akik titokzatosak, és van egy rejtett, sötét oldaluk...

by Popcorn.:D